Hankook adományozási sajtóanyagok

Lezárult az abroncsadományozási program – a Hankook idén csaknem 1500 gumiabronccsal támogatta a biztonságos közlekedést

2023. december 5.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

Rácalmás, 2023. december 5. – A Hankook elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás, a közlekedésbiztonság és a fenntarthatóság iránt, így évről évre saját termékeivel, prémium gumiabroncsaival nyújt célzott támogatást a társadalom számára fontos tevékenységeket végző országos és/vagy helyi hatáskörű szervezeteknek. Az idén már tizenkettedik alkalommal meghirdetett abroncsadományozási programban nyertes szervezetek nélkülözhetetlen szolgálatot végeznek a rászorulók, a betegek, a gyermekek és más közösségek javára. A Hankook abroncsai segítik ezeket a szervezeteket abban, hogy biztonságosan és hatékonyan végezhessék tevékenységüket, csökkentve járműveik üzemeltetési költségeit és növelve a mobilitásukat.

A Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője, Roy Katalin elmondta: A Hankooknál arra törekszünk, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a közlekedésbiztonság javításához. Ez a téli időszakban különösen fontos, hiszen ilyenkor a csúszós utak miatt nagyobb a balesetveszély. Abroncsadományozási programunk keretében mindig igyekszünk minél több szervezetnek segítséget nyújtani, miközben kiemelt figyelmet fordítunk azokra, akik a gyárunk környezetében tevékenykednek. Örülünk, hogy erre most is lehetőségünk nyílt.

Az abroncsadományozási program nyáron indult, a szervezetek most is 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook abroncsra adhatták be igényüket. A támogatásra elsősorban azok a legalább 5 éve működő közhasznú alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhattak, akiknek fő tevékenységi köre a környezet-, táj- vagy természetvédelem, fenntartható fejlődés, beteg gyermekek, koraszülöttek szállítása vagy a rend- és katasztrófavédelem. A pályázatokat augusztus 11-től augusztus 18-ig a www.hankookadomany.hu weboldalon lehetett benyújtani.

Az idei programban a vállalat mintegy 1500 új abroncsot adományozott, csaknem 150 szervezetnek, köztük az OMSZ-és a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei szervezeteinek, valamint Dunaújváros önkormányzata rendvédelmi szerveinek.

Lezárult az abroncsadományozási program

Orosz Csaba, a Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a Hankooknak az adományért, és kiemelte: Nagy jelentőséggel bír, hogy számíthatunk a Hankook segítségére, hiszen munkánk során kiemelten fontos, hogy a járműveink megfelelő abroncsokkal legyenek felszerelve. A vállalat által adományozott abroncsokkal biztonságosabban tudjuk ellátni mentési feladatainkat, és gyorsabban tudunk a bajba jutottak segítségére sietni.

Az OMSZ Fejér Vármegyei Mentőszervezetének vezető mentőtisztje, Pápai Imre köszönetét fejezte ki a Hankook Tire-nek az adományért, és kiemelte: A mentőknél szigorú követelmény, hogy minden autó a legmegfelelőbb abroncsokkal legyen felszerelve, hiszen ezek befolyásolják a járművek stabilitását, fékútját és kormányozhatóságát. A Hankook Tire általi adományozás lehetőséget biztosít arra, hogy az anyagi erőforrásainkat átcsoportosítva egyéb, a mindennapi mentőmunkában hasznos eszközöket tudjunk vásárolni, miközben bajtársaink kiemelkedő biztonsági körülmények között tudnak eljutni a bajbajutottakhoz.

A pályázat nyertesei a Hankook rácalmási telephelyén vehették át az adományba kapott gumiabroncsokat.




Sajtóközlemény letöltése

A hétköznapok hőseit támogatja a Hankook – Idén is elindul az abroncsadományozási program

2023. július 18.

Forrás: www.hankooktire-mediacenter.com

Rácalmás, 2023. július 18. – A Hankook Tire Magyarország Kft. idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg abroncsadományozási akcióját. A program keretében a vállalat olyan közhasznú alapítványoknak, egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek szeretne segíteni, amelyek egy adott közösség számára nélkülözhetetlen munkát végeznek.

A Hankook jótékonysági akciója több, mint tízéves múltra tekint vissza. A program még 2012-ben indult 3 országos kedvezményezett (Vöröskereszt, Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem) bevonásával, majd 2013-ban kisebb nonprofit jótékonysági szervezetek számára is nyitottá vált. Az elmúlt 10 évben a Hankook Tire Magyarország több mint 20 000 db gumiabroncsot biztosított, 2000-nél is több közhasznú és/vagy non-profit szervezet számára.

Abroncsadományozási programunk az indulásától fogva nagyon sikeres és népszerű. Több mint 2000 civil szervezet munkájához járulhattunk hozzá ennek segítségével. Örömünkre szolgál, hogy rengeteg közhasznú szervezet számára teremthettük meg az évek alatt a biztonságos közlekedés feltételeit. Nagy örömmel mondhatom, hogy idén is folytatjuk programunkat, várjuk az egyesületek jelentkezését. – mondta el Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft ügyvezetője, majd így folytatta: Külön öröm számunkra a támogatott szervezetek szerteágazó tevékenységi köre: a betegszállítástól kezdve a polgárőrségen át, egészen az állatmentőkig, sokféle szervezetnek tudunk segítséget nyújtani.

A szervezetek ezúttal is 12 darab, azaz 3 garnitúra Hankook abroncsra adhatják be igényüket. A támogatásra azok a legalább 5 éve működő közhasznú alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhatnak, akiknek környezet-, táj- vagy természetvédelem, fenntartható fejlődés, beteg gyermekek, koraszülöttek szállítása vagy a rend- és katasztrófavédelem a fő tevékenységi köre. A pályázatokat augusztus 11-től augusztus 18-ig a www.hankookadomany.hu weboldalon lehet benyújtani.




Sajtóközlemény letöltése