Hankook - driving emotion

Hankook adományozási sajtóanyagok

Ötödik éve száguld padlógázzal a Hankook Abroncsadományozási Programja

2016. december 13.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Több mint 10 ezer átadott gumiabroncs, megközelítőleg 128.500.000 megtett kilométer, 846 érintett nonprofit szervezet, 93.030 négyzetkilométeren 3155 település és 9.893.899 érintett személy, vagyis Magyarország teljes területe és lakossága. Ezek a számok írják le legpontosabban a Hankook Tire Magyarország öt éve elindított abroncsadományozási programját. Rideg, objektív adatok, amelyek mögött hétköznapi hősök, embertelen erőfeszítések és segítségre váró sorsok vannak.

Rácalmás, 2016. november 8. – Az elmúlt öt esztendőben az abroncsgyártó óriás rácalmási egysége, a Hankook Tire Magyarország több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forint értékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Ha ezeket az abroncsokat mind egymásra raknánk, több mint 5 km magas tornyot építhetnénk, amely ötször magasabb lenne, mint a Dubaiban található Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója (828 m). A támogatott szervezetek összesen több mint 120.000.000 km-t tettek meg, ami nagyjából 3.200 Föld körüli utat jelent.
A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy olyan közhasznú szervezeteket és kisebb alapítványokat támogasson a Hankook, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, akik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, nagyon gyakran láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

2016 őszén a Hankook Magyarország Kft. 3010 db abroncsot, 65 millió forint értékben adott át a kedvezményezetteknek, ebből több mint 2000 darab abroncsot a pályázó kisebb nonprofit szervezetek vehettek át, köztük többen már nem az első alkalommal.
Az Országos Mentőszolgálat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idén harmadik, a Magyar Vöröskereszt pedig második alkalommal kapott abroncstámogatást.

„Büszkék vagyunk arra, hogy öt évvel ezelőtt európai szinten egyedülálló kezdeményezést indítottunk a Hankook Abroncsadományozási Programmal, amelyben közvetetten a teljes lakosságot érintő támogatást biztosítunk. Mi sem bizonyítja a program sikerességét jobban, mint hogy évről-évre egyre több non profit szervezet pályázik a lehetőségre, így széles körben támogathatjuk a magyar civil szervezetek mindennapi áldozatos munkáját. Továbbra is csak buzdítani tudom őket, hogy jelentkezzenek, pályázzanak és kitartást kívánok munkájukhoz!” – mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Magyar Vöröskereszt munkatársai évente több tízezer kilométert tesznek meg gépjárművel. Legyen szó véradásszervezésről, szociális munkáról vagy a katasztrófa-válaszadásról, elengedhetetlen az autók használata. Utcai szociális szolgálatunk a krízis időszakban csúcsra jár és karácsony közeledtével is egyre több családhoz kell eljuttatni a beérkezett adományokat. A mindennapos használat miatt kiemelten fontos, hogy megfelelő gumik legyenek az autóinkon, ezzel is biztosítva kollégáink biztonságos utazását. Köszönettel tartozunk a Hankook Tire Magyarország Kft-nek a hasznos adományért.” - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Egyesületünk eltűnt személyek mentőkutyával történő felkutatásával, és speciális mentési szakértelmet igénylő feladatok ellátásával foglalkozik. A mentésekhez használt gépjárművek évente több tízezer kilométert tesznek meg, ezért fontos, hogy a járművek mindig jól felszereltek és biztonságosak legyenek.” – nyilatkozta Pappné Altsach Andrea, a Cserhát. Mentőkutya Közhasznú Egyesület elnökhelyettese.

A tervek szerint 2017 késő tavaszán újra indul a Hankook Abroncsadományozási Programja, a kisebb nonprofit szervezeteknek már márciustól érdemes figyelni a www.hankookadomany.hu weboldalt.

Videó melléklet itt elérhető: https://youtu.be/YHTIG70mpSI

Sajtóközlemény letöltése

Még egy hónapig lehet jelentkezni a Hankook Abroncsadományozási Programjára

2016. július 14.

Forrás: www.hankooktire-press.com

A Hankook Tire Magyarország Kft. Abroncsadományozási Programjának keretében olyan közhasznú alapítványoknak és kisebb egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. A 2012-ben útjára indított kezdeményezésben a nagyobb országos szervezetek mellett 2013 óta vehetnek részt kisebb non-profit szervezetek is, amelyek száma évről évre növekszik. 2016-ban ismét több száz kisebb közhasznú szervezet számíthat abroncsadományra.

Pályázni idén is a www.hankookadomany.hu weboldalon lehet, ahol a jelentkező szervezetek legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket. A pályázati feltételekről bővebben szintén az oldalon olvashatnak. A Hankook 2016. szeptember 9-ig minden pályázót a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címen értesít pályázatának elbírálásáról. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2016 őszén, a Hankook Tire rácalmási gyárában vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2016. október 28-ig...

Sajtóközlemény letöltése

Újra indul a Hankook Abroncsadományozási Programja

2016. május 17.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Idén ötödik évét kezdi meg a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja. A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés keretében a vállalat eddig mintegy 7000 gumiabroncsot osztott ki csaknem 150 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek a társadalom számára kulcsfontosságú szolgálatot végeznek. Pályázni 2016. május 17. - augusztus 12. között idén is a www.hankookadomany.hu oldalon lehet.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2016-ban is folytatja nagyszabású Abroncsadományozási Programját. Ennek keretében a cég olyan közhasznú alapítványoknak és kisebb egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek egyébként ritkán és csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. A 2012-ben útjára indított kezdeményezésben a nagyobb országos szervezetek mellett 2013 óta vehetnek részt kisebb non-profit szervezetek is, amelyek száma évről évre növekszik. 2016-ban ismét több száz kisebb közhasznú szervezet számíthat abroncsadományra.

A május 17-én újraindult www.hankookadomany.hu weboldalon a jelentkező szervezetek idén is legfeljebb 12 darab, azaz három garnitúra Hankook gumiabroncsra adhatják le igényüket augusztus 12-ig. Azok a szervezetek számíthatnak pályázatuk pozitív elbírálására, akik környezet-, természet- vagy tájvédelemmel, fenntartható fejlődéssel foglalkoznak, vagy ezekhez kapcsolódó oktató tevékenységet folytatnak, illetve gyermekek idegen nyelvű oktatása, vagy biztonságos közlekedésre való nevelése a fő tevékenységük. Ezenkívül továbbra is várják azon szervezetek jelentkezését, akiknek a rászorulók támogatása, gyermek-, és koraszülött mentés, szállítás vagy pedig önkéntes rend- és katasztrófavédelmi tevékenység tartozik a fő tevékenységi körébe. A pályázókkal szemben idén is elvárás a közhasznú alapítványi, közalapítványi vagy egyesületi működési forma, illetve a minimálisan öt éves igazolható működés.

A Hankook 2016. szeptember 9-ig minden pályázót a jelentkezés benyújtásakor megadott e-mail címen értesít pályázatának elbírálásáról. A nyertesek listáját a program weboldalán is közzéteszik. A kiválasztott szervezetek ezt követően 2016 őszén, a Hankook Tire rácalmási gyárában vehetik majd át az abroncsokat előre egyeztetett időpontban, legkésőbb 2016. október 28-ig.

A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű, évről-évre egyre sikeresebb akciója. A 2012-ben útjára indított program során a tavalyi évvel bezárólag összesen közel 7000 gumiabroncsot osztottak ki megközelítőleg 150 millió forint értékben, ami jól bizonyítja a kezdeményezés sikerét. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió, 2014-ben, illetve tavaly pedig majdnem 50-50 millió forintra rúgott...

Sajtóközlemény letöltése

Határ a csillagos ég - Megközelítőleg 150 millió forint értékű abroncsadomány a Hankook Tire-től

2015. november 03.

Forrás: www.hankooktire-press.com

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2015. november 3-án tartotta idei adomány-átadó ünnepségét a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban. Az immár negyedik éve futó program keretében idén több mint 2000 abroncs talált gazdára, a kedvezményezettek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Mentőszolgálat fejér megyei állomásai és megközelítőleg 300 kisebb közhasznú szervezet volt. A Hankook Tire a biztonságos közlekedés iránti elkötelezettség jeleként idén is speciális téli vezetéstechnikai tréninget ajánlott fel 40 kisebb non-profit szervezet azon járművei és gépkocsivezetői részére, akik szolgálatukat részben az utakon teljesítik. A Hankook Tire Abroncsadományozási Programja Magyarország eddigi legnagyobb ilyen jellegű akciója. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés során mostanáig közel 7000 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 150 millió forint értékben.

Sajtóközlemény letöltése

Hankook Abroncsadományozási Program: előtérben a kis közhasznú szervezetek

2015. május 07.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Idén is folytatódik a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja, amely Magyarország legnagyobb ilyen jellegű akciójává nőtte ki magát az elmúlt három évben. A 2012-ben útjára indított kezdeményezés keretében összesen eddig több mint 4600 gumiabroncsot osztott ki a vállalat, megközelítőleg 100 millió forint értékben, olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek. A 2015-ös Abroncsadományozási Program keretében a Hankook ismét olyan kisebb nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan egyébként ritkán, vagy csak nagy erőfeszítések árán jutnának támogatáshoz. Ezért idén a korábbi évekhez képest sokkal nagyobb számban pályázhatnak kis non-profit szervezetek, amelyek közül most háromszáznál is több részesülhet majd abroncsadományban. A pályázathoz kapcsolódó minden információ a www.hankookadomany.hu oldalon elérhető 2015. május 1-jétől, illetve a szükséges benyújtandó dokumentumokat is ezen a felületen lehet feltölteni 2015. július 15-ig.

Sajtóközlemény letöltése

50 milliós abroncsadomány a Hankooktól

2014. október 30.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Nagyszabású ünnepség keretében zárta le a Hankook Tire Magyarország Kft. a 2014-es országos Abroncsadományozási Programját a zsámbéki Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban október 30-án. Az immár harmadik éve futó kezdeményezés keretében a vállalat idén 171 közhasznú szervezet, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára nyújtott jelentős támogatást gumiabroncsok formájában. Az adomány összértéke megközelítőleg 50 millió forint. A Hankook Tire biztonságos közlekedés iránti elkötelezettségét példázza, hogy a program idén a gépkocsivezetők számára összeállított speciális téli vezetéstechnikai tréninggel is kiegészült. A katasztrófavédelem és a kisebb non-profit szervezetek 20-20 gépkocsivezetője vehetett részt az elméleti és gyakorlati képzésen.

Sajtóközlemény letöltése

Tovább gurul a Hankook Tire Abroncsadományozási Programja

2014. március 31.

Forrás: www.hankooktire-press.com

A „Hankook Értékteremtő Program” keretében futó abroncsadományozási kezdeményezés immáron harmadik éve bizonyít. A program keretében a vállalat 2012-ben és 2013-ban megközelítőleg 50 millió forint értékben, több mint 2600 abroncsot adományozott olyan közhasznú szervezeteknek, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot tesznek.

Sajtóközlemény letöltése

Mintegy 25 millió forint értékű Hankook abroncsadomány nonprofit szervezeteknek

2013. november 5.

Forrás: www.hankooktire-press.com

A Hankook Tire Magyarország egyedülálló Abroncsadományozási Programja 2013-ban is folytatódott: idén a vállalat olyan kisebb szervezetek támogatására fókuszált, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnak támogatáshoz.

Sajtóközlemény letöltése

Egyedülálló abroncsadományozási program a Hankook Tire Magyarországtól

2013. augusztus 22.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Egyedülálló abroncsadományozási programot indít a Hankook Tire Magyarország annak érdekében, hogy olyan kisebb szervezetek számára tudjon segítséget nyújtani, amelyek méretükből fakadóan más módon nagyon ritkán és csak nagy erőfeszítések útján jutnának támogatáshoz.

Sajtóközlemény letöltése

A Hankook Tire nagyszabású Abroncsadományozási Programot indít magyarországi CSR stratégiájának erősítésére

2012. november 9.

Forrás: www.hankooktire-press.com

Rácalmás, 2012. november 9 – A Hankook Tire Magyarország Kft. elindítja Abroncsadományozási Programját, amely a vállalat átfogó CSR stratégiájának, a „Hankook Értékteremtő Programnak” újabb mérföldköve. A nagyszabású Abroncsadományozási Program keretében a Hankook több mint 1300 téli gumiabroncsot adományoz három szervezetnek – az Országos Mentőszolgálatnak, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak, és a Magyar Vöröskeresztnek. Az adomány értéke több mint 20 millió forint, így ez minden idők legnagyobb abroncsadománya Magyarországon...

Sajtóközlemény letöltése